Carnac Island

7 januari 2015

Alweer bijna een dikke week geleden hebben we een zeiltocht gemaakt naar Carnac Island, een piepklein eilandje voor de kust van Fremantle.
Volgens wijlen Richard Attenborough het gevaarlijkste eilandje ter wereld omdat het er krioelt van de tijgerslangen, één van de meest gevaarlijke soort.  Het is niet alleen bekend voor zijn slangenpopulatie maar ook vele zeevogels bouwen er hun nesten.  De meest schattige bewoners vonden wij de Australische zeeleeuwen.

Het is een natuurreservaat en daarom verboden om aan land te gaan, er varen ook geen ferry's naartoe. Alleen te bereiken met eigen boot, vandaar de idee om een zeilboot met kapitein af te huren.
Met nog een paar bevriende families werd het een prachtige dag op het water, lekker relaxen met een hapje en een drankje, beetje zwemmen, wat snorkelen een echte aanrader!



meehelpen de zeilen heisen
























Gelukkig Nieuwjaar!


6 januari 2015

Eerst en vooral wil ik jullie een prachtig en gezond 2015 wensen!
Voor ons wordt het alvast een spannend jaar met grote veranderingen op komst, hierbij één zekerheid: juni 2015 wordt het definitieve afscheid van dit fantastisch continent.


Intussen is de zus en haar familie weer veilig in België, het werd een langere terugreis dan gepland omwille van dichte mist in Abu Dhabi waar ze ipv twee uur transit, twaalf uur hebben vastgezeten.
Gelukkig was het op de terugweg naar België en niet andersom.

Nog even een terugblik op de fantastische tijd die we samen hebben doorgebracht hier in Perth.

Leren surfen is zeker een must als je hier op bezoek komt.
Mijn kerstcadeau was dus snel gevonden: een tweedaagse surfcursus voor de bende.
Alhoewel de jongere generatie er direct mee weg was, was het voor de ouderen onder ons iets moeilijker, wij zijn iets minder lenig en sneller uitgeput;-)
Hieronder een overzicht van die twee dagen, de ene dag was het prachtig weer de andere iets minder zoals je op de foto's zal zien.

Eerst oefenen op het droge, daarna het echte werk...
briefing


eerst oefenen op het droge



De resultaten na twee dagen





Sarah, de ballerina van de groep

Eigenlijk zijn de jongens elke dag gaan surfen, soms met het boogie board of gewoon body surfen,
en dit allemaal nog voor het ontbijt dat we meestal niet thuis namen, maar wel aan één van de vele strandtentjes met zicht op de oceaan. Vroeg opstaan is zeker iets wat bezoek niet verwacht op vakantie, maar geloof me, het zijn de mooiste uren van de dag;-) en je ontbijt smaakt zoveel beter!
Hopelijk nemen ze dat mij niet kwalijk:-)

boogie boarden
bodysurfen


tijd voor stevig ontbijt