Swan Valley


28 augustus 2014

Nog een paar dagen en de winter hier zit er officieel weer op.
Niet dat we te klagen gehad hebben, integendeel, de laatste dagen waren de temperaturen een aangename 25°C, met af en toe een stevige bui en veel zon.


Ideaal om er nog eens op uit te trekken.  Zo is Charlotte weer aan het rijden, ze stond een beetje achter met haar uren omwille van haar operatie, ze heeft dus nog een paar uurtjes in te halen.
Nog een 15 tal uren en ze kan examen afleggen, schriftelijk dit keer.

Zo zijn we zondag nog eens naar de Swan Valley gereden, dit is de oudste wijnregio van West-Australia en het ligt maar op drie kwartier rijden.
Je vindt er vooral kaas en chocoladefabriekjes, cafés en natuurlijk de vele wijngaarden, waar je heel lekker kan lunchen.
Meestal gaan we naar het Houghton wijnhuis.

Ik denk dat zondag iedereen datzelfde idee had, want het was er heel druk en we hadden geen tafel gereserveerd. Geen probleem, we konden ons ook op het gras zetten als we dat wilden en een picknick bestellen. Het was onverwacht een heerlijke middag geworden.




Teambuilding

19 augustus 2014

Het was een heel rustig weekend voor mij en Cedric, Bert was op weekend in Onslow en Charlotte was op drie-daagse met year 12 in Yanchep, ongeveer een uurtje rijden van Perth richting noorden.

Elk jaar krijgen de laatstejaars zo'n kans om elkaar beter te leren kennen, een soort van teambuiding.

Het laatste jaar van de humaniora wordt op internationale scholen beschouwd als een heel speciaal jaar.  Uniformen worden aangepast, ipv een blauw polo shirt is er nu een wit, met als opschrift, 'leavers'.  Een 'leavers jacket' met op de rug het nummer 15 en de naam van de student, behoort dit jaar ook tot de nieuwe outfit.  Het nummer verwijst naar het jaar 2015, het jaar waarin ze afstuderen.





Zo kan ook iedereen op school zien dat zij laatstejaars zijn. Blijkbaar is dit typisch Amerikaans, iets dat ze hier in Australië ook hebben overgenomen.  Wij kennen zoiets in België niet of het zou nu moeten veranderd zijn...in elk geval heeft ze een spannend jaar voor de boeg met als afsluiter 'Graduation Day Class 2015' op 22 mei 2015!!
Bert en ik zijn nu ook de trotse ouders van twee 'highschool' kids.
Cedric behoort immers nu ook tot de groten:-)
De laatste vier jaar van de humaniora heet hier gewoon high school, vandaar.










Ook hier weer onderscheid tussen de nieuwkomers uit year 9, die ze de 'freshman' of 'fish'noemen.
Year 10 zijn dan weer de 'Sophomores', year 11 de 'Juniors' en year 12 de 'Seniors'.
Voilà, kwestie van op de hoogte te blijven ivm de terminologie die bij de start van een nieuw schooljaar hoort.




We zijn er weer

13 augustus 2014

We zijn er weer!!

Er was er eentje blij toen we terug thuis kwamen, Micheline is beste 'dogsitter' die we tot nu toe gehad hebben, Luca zag er heel gezond uit, alles was piekfijn in orde, Micheline mag nog komen, ze hield ons constant op de hoogte van haar avonturen met Luca.

Vijf weken vakantie in België zijn zoals gewoonlijk weer veel snel voorbij gegaan. Deze zomer stond alles in het teken van WK in Brazilië, we kunnen terecht fier zijn op onze ploeg, ervoor supporteren was dan ook een van de hoogtepunten.




Inmiddels is het nieuwe schooljaar al een maand ver. Cedric is gestart in het derde middelbaar, Charlotte in haar laatste jaar, maar later meer daarover.

Hoog tijd voor een stand van zaken in Perth.

Nadat wij veilig aangekomen zijn hebben we toch even stilgestaan bij het verschrikkelijk afschieten van MH17 die op dezelfde tijd in de lucht vloog als onze vlucht. We vernamen het nieuws toen we in Doha  landden voor een tussenstop, en zoals zoveel mensen die dag over heel de wereld, stapten we met een, meer dan anders, ongerust gevoel het vliegtuig op naar Perth, niet te vatten voor woorden. Het waren elf lange uren.

Een maand voor we met vakantie vertrokken naar België heeft Charlotte zich opnieuw gekwetst aan haar knie, in vijf procent van de gevallen kan een geopereerde kruisband terug scheuren, dikke pech dat Charlotte bij dat groepje behoort.
Dus onze eerste weken terug stonden helemaal in het teken van een nieuwe knieoperatie, die inmiddels achter de rug is en vanaf vorige week mag ze zonder krukken lopen maar moet ze nog wel vier weken een kniebrace dragen. Spijtig dat ze in ons laatste jaar hier niet meer mag voetballen.

Bert is er meteen weer ingevlogen, letterlijk en figuurlijk, hij werkt weer in Onslow,  business as usual.

Wij zijn klaar voor ons laatste jaar Perth, Australië!!