ANZAC Day

25 april 2014

Zoals elk jaar op 25 april worden hier in Australië en Nieuw-Zeeland de militairen herdacht die gesneuveld zijn in diverse oorlogen.




Het Australisch en New Zealand Army Corps was een leger dat in dienst stond van Groot Brittannië en de rest van de Commonwealth.

De datum, 25 april 1915, verwijst naar de landing in Gallipoli tijdens WOI, een schiereiland in het zuiden van Turkije, waarbij veel Australiërs en Nieuw-Zeelanders het leven lieten.

Tijdens WOII stond ANZAC de Britten bij in hun strijd in het Verre Oosten, vanuit Egypte, Noord Afrika en Italië. Later vocht het leger ook nog mee aan de zijde van de Amerikanen tijdens de Vietnam-oorlog

De hele dag door worden op verschillende plaatsen in het hele land herdenkingsplechtigheden gehouden.

Hondenleven

19 april 2014

Luca geniet van de herfstzon...Vrolijk Pasen iedereen!


Swim Meet

17 april 2014

Het zwemseizoen op school werd vandaag afgesloten met een wedstrijd. Heel de dag werd er om de eerste plaats gezwommen. Cedric had zich ingeschreven voor alle events, Charlotte voor twee.
Aangezien Charlotte al lang niet meer gezwommen had heeft ze toch een eerste en tweede plaats in de wacht kunnen slepen.
Cedric heeft al zijn events gewonnen en werd uitgeroepen tot 'Year 8 Champion Boy'
Het groene team waartoe ze behoorden behaalde bovendien ook een eerste plaats.
Meer stoef hoeft dat niet te zijn:-)
Nu genieten van welverdiend Paasweekend.








de buit




Nambung National Park

13 april 2014

Het stond al lang op ons 'to do' lijstje, een bezoek brengen aan de Pinnacles in het Nambung National Park.  De ideale periode om dit stukje woestijn te bezoeken is nu, tijdens de herfst of aan het begin van de lente wanneer de wildbloemen op hun mooist zijn.

Van bij ons thuis ligt het park op een tweetal uur rijden ten noorden van Perth. Dit bijzondere park bestaat uit strand en zandduinen, die zich vanaf de kust landinwaarts uitstrekken. Er leven voornamelijk nachtdieren, maar 's morgens en 's avonds kan je er kangoeroes, emoes en reptielen zien.
Wij hebben tijdens onze trip vooral dode kangoeroes gezien.
Maar het is vooral bekend vanwege de Pinnacles, een gebied met bizarre kalkstenen zuilen. je kan er een rondrit maken van 3 km en af en toe uitstappen om kleine wandelingen te maken.  Wij vonden het zeer de moeite.
Op onze terugweg naar Perth zijn we even voorbij Lancelin, gestopt in Wedge voor een fris biertje op het strand.
Nee, dit is geen sneeuw maar een grote witte zandduin in Lancelin, je raadt het al, vooral een populaire plaats voor wie wil zandboarden.

ISWA art show

10 april 2014



Gisteren en vandaag worden de werken van de studenten die art volgen weer tentoongesteld op school.
Alhoewel Charlotte geen art meer volgt, hangt er toch nog een werk van haar tussen, eentje van eind vorig schooljaar. De twee onderste zijn van onze jongste artiest!








Botanische tuin

9 april 2014

Wat zeker ook niet mag ontbreken bij een bezoek aan Perth is een wandeling door de Botanisch tuin in Kings Park. Dit prachtige park ligt in het centrum van de stad.  Het werd eind 19de eeuw aangelegd en bestaat uit 400 ha gecultiveerd en wild landschap.
Door de ligging op Mount Eliza biedt het uitzicht op de stad en de Swan Rivier.
Aan de oostkant ligt de botanische tuin, hier kan je een Treetop Walk maken langs een wandelpad van 630 m lang.
Je kan hem niet missen, aan de ingang van de Botanische tuin staat onderstaande reuze Boab, deze boom is in 2008 vanuit de Kimberley regio overgekomen naar Kings Park hier in Perth, de boom is 750 jaar oud.

Gelukkig werden we aangesproken door een groepje Engelsen, die net een Kookaburra van dichtbij hadden gezien, het fotomoment voor Anke, om er eentje van dichtbij te kunnen maken. Tot dan toe alleen nog maar gehoord 's morgens vroeg...

Zoals op veel plaatsen in Australië,  zijn ook hier in Kings Park veel herdenkingsmonumenten gewijd aan de West-Australiërs, die sneuvelden tijdens de wereldoorlogen. Hieronder het War Memorial op Anzac Bluff.
Moeilijk te zien op de foto hieronder, maar Ieper staat rechtsboven op deze herdenkingsplaat uit WOI

Via onderstaande voetgangersbrug kan je makkelijk het centrum van de stad bereiken, heel veel mensen trekken dan ook naar King Park tijdens hun lunchpauze.





Bezoek

8 april 2014

Ik ben er weer, na mijn ouders hebben we in maart bezoek gekregen van Anke, een goeie vriendin.
We hebben elkaar leren kennen in New Delhi, India, nu alweer tien jaar geleden!  Ze is hier een drietal weken geweest. Hieronder een foto uit de oude doos, toen we samen de Gouden Temple in Amristar (India) bezochten.

De eerste dagen heb ik haar Perth en omgeving laten zien, toeval wil dat het jaarlijkse Sculptures By the Sea in Cottesloe net zijn tweede week in ging, vergelijk het een beetje met Beaufort aan onze Belgische kust, een eerste kennismaking met de prachtige stranden van Perth, ideaal om de jetlag snel te vergeten. Hieronder een selectie uit de kunstwerken van 2014.





'headrest'
a to b
permanent sunset