SRC Cedric

28 oktober 2013

Terwijl het ene sportseizoen afloopt is er weer een ander dat begonnen is.
Spijtig genoeg geen surf life saving voor Charlotte dit jaar.  Ze kreeg geen groen licht van de dokter, misschien tegen het einde...
Cedric daarentegen is al gestart, hij kan nog niet voor zijn bronze medaille gaan, je moet vijftien zijn, maar wel voor zijn basis surf rescue certificate (SRC).
Hij volgt een online cursus en sinds drie weken les op zondag voormiddag. Op 8 december kan hij dan zijn examen afleggen.
Gisteren werden de zwemtesten afgenomen, 200 meter onder de vier minuten.  Voor Cedric een gemakkelijke klus aangezien hij drie keer per week zwemtraining volgt:-)

eerst in het water!

U17 meisjes

28 oktober 2013

Na het voetbaltoernooi in Bunbury een paar weken geleden was het afgelopen vrijdag weer tijd om even terug te blikken op het afgelopen seizoen. De U17 meisjes zijn dit jaar geëindigd op de vijfde plaats, in totaal waren ze met negen teams in hun division.
Zoals elk jaar gaat dit gepaard met de nodige trofeeën.
Charlotte die al sinds augustus niet meer mee voetbalde was verrast om toch nog een trofee te krijgen, namelijk de trofee uitgereikt door de sponser, voor 'commitment' wat in dit geval toegewijd, verwoed, bedreven, onvermoeibaar,noest,..betekent:-)

de officiële team foto
felicitatie van de coach


alvast ook al een voor volgend jaar:-)


Tijdzones

27 oktober 2013

Goeiemorgen België en vrienden in verschillende tijdzones.
Hou er rekening mee dat het tijdsverschil tussen België en Perth vanaf vandaag tot en met eind maart weer zeven uur zal zijn.



Hond met karakter

18 oktober 2013

Toen ik gisteren letterlijk tussen 'de soep en de patatten' Charlotte ging wegbrengen voor een afspraak met vriendinnen, kreeg ik ineens een telefoontje van Cedric; mama er is iets ergs gebeurd;-)
Luca had besloten dat ze nog een varkenshaasje als dessert wilde, dat lag namelijke te 'rusten' tot ik terugkwam. Het is ongelooflijk hoe onopgemerkt ze zoiets kan pakken, Cedric was in de buurt.
Ze heeft het uiteindelijk wel teruggegeven nadat het vastgelegd was op camera.
Cedric dacht wel dat ik het nog zou opeten nadat hij het afgespoeld had:-)
Het werd een vegetarisch diner.

Sterrenhemel boven Onslow

10 oktober 2013

Bert was gisteren aan boord van een van de schepen, toen hij belde had hij het over de prachtige sterrenhemel op dat moment...het zal aan mij liggen maar volgens mij is dit gewoon de boordcomputer... moet ik me zorgen beginnen maken ;-)

Werelddierendag

5 oktober 2013

Het was gisteren Werelddierendag, daarom hadden we Luca eens extra verwend met een lange wandeling, helaas is ze iets te enthousiast in een scherp voorwerp gelopen, we weten niet wat, waarschijnlijk een stuk glas.
Vanmorgen naar de dierenarts, die vond het nodig dat de wonde gehecht zou worden, maar aangezien ze net gegeten had wordt de operatie uitgesteld tot maandag, er ligt nu een tijdelijk verband om.
Ze wil natuurlijk niet achterblijven op Charlotte en Cedric die dit jaar ook al de nodige hechtingen hebben gehad:-)


Pasta!

4 oktober 2013

Aan activiteiten geen gebrek deze vakantie, toen ik zondag thuiskwam van een trip door de Swan Valley hadden Charlotte en Cedric voor de gelegenheid zelf pasta gemaakt.
Het gebeurt wel meer dat we zelf pasta maken, maar deze keer hadden ze zich gewaagd aan een vlinderpasta met een lekkere tomatensaus!
farfalle


Surfkamp Cedric

3 oktober 2013

De kinderen hebben een weekje vakantie en eindelijk is de zon van de partij.  We hebben dit jaar lang moeten wachten op de lente, volgens de mensen hier de slechtste maand september in veertig jaar.
Cedric heeft samen met zijn vriend Maxime een surfkamp gevolgd, vandaag was de laatste dag.
Het kamp ging door in Mullaloo beach, iets meer noordelijk gelegen dan Trigg beach, waar ze normaal surfen, op ongeveer een half uurtje rijden.
Hier ook weer prachtige stranden met daarbij horende duinen en wandelpaden, dus Luca was ook blij met haar ochtendwandeling van anderhalf uur.
Het kamp was geslaagd, veel bijgeleerd alweer, Cedric is klaar voor de zomer!
Een nieuw zomerseizoen betekent ook weer patrouilleren voor de kustwacht, gelukkig ging het hier vandaag om een oefening.