Operatie


30 augustus 2013

Charlotte is weer thuis!!
Uiteindelijk is het na ons bezoek aan de chirurg maandag erg rap gegaan.
Gisteren kon ze al geopereerd worden en vanmiddag was ze al weer terug thuis.
Ze mag al lichte oefeningen doen en erop steunen, de serieuze kiné is pas voor binnen vier weken.
Maandag kan ze gewoon weer naar school.
In totaal zal de revalidatie negen maanden duren, maar het kan altijd korter,  terug voetballen kan echt pas na negen maanden.
Gelukkig zijn we op het einde van het seizoen, ze mist alleen het toernooi in Bunbury in oktober en de start van het nieuwe seizoen half april, valt allemaal best mee dus.
Nu maar hopen dat de pijn een beetje wegblijft, voorlopig alles ok.

Voor wie nieuwsgierig is hoe zo'n operatie in zijn werk gaat, bekijk dan hieronder het filmpje

Pech

23 augustus 2013


Er is spijtig genoeg vervroegd een einde gekomen aan Charlotte haar voetbalseizoen.
Twee weken geleden heeft ze zich gekwetst aan haar knie, ze is er doorgezakt, na een consult bij de dokter en een MRI is gebleken dat haar voorste kruisband(ACL) gescheurd is...ze moest nog twee wedstrijden spelen en een toernooi in Bunbury...helaas.
Maandag zien we een chirurg en wordt er besloten wanneer ze het best geopereerd wordt.
Er zijn natuurlijk leukere dingen, maar we staan ervoor en hoe vlugger er wordt geopereerd hoe sneller ze weer aan het voetballen is, hopelijk volgende week meer nieuws daarover.
Het zit wel degelijk in de familie, mijn vader, mijn zus, ikzelf en nu Charlotte...

Regenboogtijd

22 augustus 2013

In de winter regent het af en toe, vorige week de mooiste regenboog ooit gezien opweg naar school!






Bruggen bouwen

21 augustus 2013

Intussen zitten we al weer vijf weken in het nieuwe schooljaar, het was een goeie start, Charlotte heeft haar handen vol met haar IB diploma (later meer hierover) en haar voetbal. Momenteel heeft ze zich wel gekwetst, aan haar knie dit keer, ze zakt er telkens door....morgen weten we de uitslag van de scans die ze vorige week genomen hebben, duimen maar dat ze niet dezelfde weg opgaat als haar mama...

Cedric heeft ook nog niet stil gezeten, hij heeft samen met twee vrienden uit zijn klas deelgenomen aan een wedstrijd bruggen bouwen in hout, wie de sterkste brug kan maken is de winnaar. De organisatie voorziet elk team een pakket waarvan ze dan die brug moeten maken. Omdat ons schooljaar net gestart was hebben ze maar weinig voorbereiding gehad, de brug van Cedric & Co heeft het dan ook niet gehaald, ze zijn bij een van de laatste geëindigd, al bij een gewicht van 500 gr heeft de brug het begeven:-) Volgend jaar zeker een nieuwe kans wagen.

http://www.aurecongroup.com/buildingbridges/competition-locations-wa.php



Ieper

19 augustus 2013

Iedereen van de familie was het erover eens, de lokatie en het verblijf van het familieweekend dit jaar was super, hoe kan het ook anders met Bert en mezelf als organiserend comité:-)
Meestal trekken we naar de Ardennen, maar omdat we al aan zee waren leek het ons een goed idee om het niet te ver te zoeken.


Een geschikte lokatie vinden voor 24 personen is in de westhoek iets moeilijker dan in de Ardennen, maar we hadden geluk. Het oude pomphuis in Zillebeke bij Ieper was net gerenoveerd tot gastenverblijf Vijverhuis, vroeger was dit een gekend restaurant voor palingliefhebbers.
Nu dus een prachtige vakantiewoning met uitzicht op de zillebekevijver én op wandelafstand van Ieper centrum.
Verder hebben we ook weer genoten van de 'wandeling' al dachten sommige onder ons dat het een'run' was:-) en van een aantal nieuwe, gekke spelletjes, tok....
Bekijk hier onze wandelroute.

Na de barbecue met uitzicht op de vijver werd er een sterke quiz gespeeld tussen de twee grootmachten, bedankt Stan en Tuur 't zat weer goed in mekaar!
Op zondag doen we meestal iets cultureel, keuze genoeg in Ieper, we kozen voor de vestingroute met gids Frank die ons voor drie uur meenam langs o.a. de Menenpoort,  waar elke avond de Last Post wordt gespeeld, de kazematten, een ijskelder, een lokaal cafe en een Brits kerkhof...
Het weer was perfect, dat heeft er ook toe bijgedragen dat het een onovertrefbaar weekend is geworden;-)
Wij hebben in elk geval genoten, Ieper is zeker een aanrader.
Succes aan het team van volgend jaar!!

De zee

13 augustus 2013

Omdat wij druk bezig waren met onze verhuis stuurden we alvast de kinderen met de trein naar zee, waar ze goed werden opgevangen door mijn ouders die er al waren.  Een week met vier tieners bracht zeker leven in de brouwerij!
Samen met neef Nicolas en vriendin Sarah namen ze vanuit Mol de trein naar Blankenberge om vandaar met de tram naar De Haan te rijden.
Er stond elke dag wel iets op hun programma, chillen op het strand en bijpraten over het afgelopen jaar, met de tandem naar Oostende, een dagje naar Plopsaland, en wat kennis op doen op de bank bij Einstein.

Uiteindelijk konden wij ook afzakken naar zee, waar we samen een paar verjaardagen gevierd hebben. Bert is met de kinderen een dagje naar Werchter afgezakt wat ze natuurlijk geweldig vonden, Bert iets minder, wij kennen hoe langer hoe minder van de muziek van tegenwoordig:-)
Maar de belangrijkste verjaardag van de vakantie was die van Charlotte, zij is in juli zestien geworden!
Hier in Australië kan ze vanaf nu al voor haar rijbewijs gaan.
meisje van 16!
Elk jaar als we aan zee zijn proberen we ook een aantal vrienden terug te zien, dit jaar zijn we met een paar families weer samengekomen voor onze jaarlijkse India-reünie.
De zee was zoals elk jaar weer genieten!




We zijn er weer!

8 augustus 2013

Ik realiseer me dat augustus begonnen is en dat we alweer drie weken terug in Perth zijn.
Hoog tijd voor een update dus. Voor de mensen die al ongerust werden, ik ga zeker nog verder met de blog;-) maar heb even 'extra' dagen genomen.
Het is altijd hectisch aan het begin van het nieuwe schooljaar, de lange reis, het terug aanpassen na weer zo'n leuke vakantie, ons nieuwe huis met tuin én het fantastische weer dat we achterlieten, klinkt als heimwee, was het ook wel een beetje, maar we zijn er weer!!

Het leukste aan onze terugkeer was ongetwijfeld het terugzien van Luca.
Het heeft zeker een uur geduurd voor ze kalm was, kwispelen, janken, blaffen kortom heel erg blij om ons terug te zien.
Er is goed voor gezorgd en het huis was ook netjes achtergelaten. Het enige wat ik dan weer vond, maar zo ben ik, dat er weinig feedback was, ik had graag nog eens nagepraat over hoe het echt geweest was, niet dat ik iets slecht vond of zo, maar gewoon een afsluitend gesprek zou naar mijn gevoel goed geweest zijn.  Heb ze natuurlijk wel gebeld, maar dat is toch anders.
Andere baasjes andere wetten, en Luca is natuurlijk nog een pup die haar grenzen aftast, hier en daar terug de nodige discipline:-)
Nu pas merk ik dat ze helemaal terug de 'oude' is.
weer helemaal de 'oude'

Het begin van onze vakantie in België stond helemaal in het teken van de verhuis naar ons nieuwe huis.
Een hele week tussen de dozen, inpakken, uitpakken,... alsof het ooit anders geweest is...  alleen deze keer is het anders, we bereiden onze definitieve terugkeer naar België voor.  Nog twee jaar en Charlotte is klaar met haar humaniora, de bedoeling is dat zij in België komt studeren, wij zijn dan 25 jaar 'buiten' geweest, tijd om voorgoed terug te komen. Het huis voelt goed, we hebben al enorm genoten van onze tuin, vriendelijke buren, rustige buurt...tijd voor een volgend hoofdstuk.

Terwijl België nog geniet van de mooie zomer, zitten wij hier midden in de winter, we hebben al enkele mooie dagen gehad, maar deze week is er eentje met veel regen en wind, maar wel zachte temperaturen. De kinderen zitten terug op school en het lijkt mee te vallen tot nu toe.
Charlotte volgt voor haar twee laatste jaren het IB programma, maar later meer daarover. Wat ik er al wel over kan zeggen is dat er heel veel huiswerk aan te pas komt.
Cedric zit nu in het tweede middelbaar( year 8), veel van zijn vrienden zijn verhuisd, dus is het nog even zoeken naar nieuwe vrienden.

Bert en ik hebben vorig week onze 20ste huwelijksverjaardag gevierd samen met de kinderen. We hebben het simpel gehouden en lekker gebarbecued, meer moet dat niet zijn!
Wisten jullie trouwens dat wij getrouwd zijn op de dag dat Koning Boudewijn gestorven is.

De volgende dagen neem ik jullie nog even mee naar onze vakantie aan zee en het familieweekend in Ieper.