Ovo

29 april 2013

Na Saltimbanco, Alegria en Dralion hebben we zaterdag onze vierde Cirque du Soleil show gezien, ze toeren momenteel in Australië met hun show Ovo. Twee uur lang werden we ondergedompeld in de wereld van de insecten, zoals altijd was dat weer twee uur lang genieten.
Kan spijtig genoeg geen foto's posten omdat fotograferen tijdens de show verboden is.



Onslow

18 april 2013

Nee, ik ga het hier vandaag niet hebben over de legendarische Onslow in de serie 'Keeping Up Appearences', maar over het kuststadje hier in West-Australië waar Bert voor de komende twee jaar zal werken.
Na bijna twee jaar voorbereiding zijn de werken vorige week opgestart. Momenteel logeert hij nog in een caravanpark in afwachting tot de accomodatie klaar is, een nieuwer caravanpark... hij zal de hele week ginder blijven en dan hopelijk in het weekend terug naar Perth komen.

Veel kan ik nog niet vertellen over Onslow het telt amper 700 inwoners. Het ligt in de Pilbara, de regio ten noorden van Perth. Deze streek is vooral bekend voor zijn mineralen, zoals zout, en grondstoffen, waaronder ijzererts, petroleum en natural gas.
De dichtsbijzijnde 'grote' luchthaven ligt in Karratha op zo'n drie uur rijden van Onslow.
In Onslow zelf is er wel een kleine landingsbaan, voorlopig kunnen er alleen nog maar propellers landen, onlangs is een privémaatschappij gestart met het inleggen van vluchten, maar die zitten snel vol. De vlucht naar Onslow duurt 3,5 uur.

Onslow vanuit de lucht

De film Red Dog geeft een mooi beeld van hoe het er in een typisch mijndorp aan toe gaat, maar ook voor de liefhebbers van Hachiko is het een aanrader.

Subiaco AFC

14 april 2013

Het nieuwe voetbalseizoen is weer van start gegaan.
Subi moest het vandaag op verplaatsing opnemen tegen Lynwood United FC.
Ze zijn hun eerste match uitstekend gestart met een 0-5 winst!
Zou het aan het nieuwe rugnummer of de nieuwe schoenen liggen maar Charlotte zorgde voor twee goals. Wij fier natuurlijk:-)
Dit jaar spelen ze met een slogan op de nieuwe shirts: Do us a FAVA ( do us a favor)
 Football Against Verbal Abuse.
Voor wie de competitie wil volgen klik op onderstaande link:
Subiaco AFC


openingswedstrijd Lynwood United FC tegen Subiaco AFC
nieuw rugnummer:10


luca zag dat het goed was


Go Subi Go!!

Siem Reap

12 april 2013

Het is intussen al bijna drie maanden geleden, maar jullie hebben nog steeds het reisverslag van Cambodja te goed.
Cambodja stond al lang op ons verlanglijstje, meer bepaald de tempels van Angkor Wat in Siem Reap, een stadje gelegen ten noord-westen van het land. Op amper een uur vliegen vanuit Ho Chi Minh City, perfect te combineren met onze trip naar Vietnam.
Tot voor kort was het land nog volkomen ontoegankelijk voor toeristen, het stond synoniem met oorlog, wreedheden en onderdrukking, eigenlijk zoals in Vietnam.

Op onze laatste dag in HCMC hebben we ook nog het War Remnants Museum bezocht. Daar word je niet vrolijk van maar spijtig genoeg hoort het bij het verleden van deze landen. Ik was begonnen met het nemen van foto's, maar de goesting was snel over. De films, foto's en andere zaken hier geven een gedetailleerd beeld van de gruwelen die werden gepleegd door Amerikaanse, Chinese en Franse soldaten. De gebeurtenissen worden verteld vanuit een Vietnamees perspectief, maar dit even tussendoor, terug naar Siem Reap.

Vanaf 1970 raakte Cambodja betrokken bij de oorlog in buurland Vietnam, toen vijf jaar later de laatste militairen uit Indochina vertrokken, grepen de Rode Khmer er de macht onder leiding van de dictator Pol Pot.
De zwartste bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis, miljoenen mensen werden gemarteld en vermoord op de zogenaamde Killing Fields, vooral rond de hoofdstad Phnom Penh. Pas in 1990 is het land geleidelijk weer voor de wereld toegankelijk geworden. Omdat we maar vier dagen hadden, besloten we om alleen Siem Reap te bezoeken en nog eens terug te komen voor de rest van dit prachtige land.

Vroeger was Siem Reap een rustig stadje dicht bij het noordwestelijke einde van het meer van Tonlé Sap, maar door het opkomend toerisme heeft het een metamorfose ondergaan én is het nog steeds in volle ontwikkeling, de hotels schieten er als paddestoelen uit de grond... Dit heeft alles te maken met de tempels van de nabijgelegen Angkor Wat. Desondanks hangt er een heel aangename sfeer en is het er nog niet té druk, maar voor hoelang nog...

Het ligt aan de oevers van de Stung Siem Reap, de rivier die de stad van noord naar zuid in tweeën deelt, het is een ruim opgezette stad, maar toch klein genoeg om te voet in en paar uur te verkennen.
Van ons hotel namen we een motorfietstaxi naar het centrum en maakten we een wandeling door de Center Market en de Oude Markt(Psar Chaa) gelegen in de vroegere Franse wijk. We kochten veel mooie souveniers, waaronder een houten boeddhabeeld, dat we hebben laten opsturen naar België omdat we bang waren dat het Australië niet binnen zou mogen, ze doen hier soms nogal moeilijk, vooral als het om houten spullen gaat. Uiteindelijk kostte het een fortuin aan transportkosten en taksen...maar het is wel een hele mooie:-)
op verkenning naar de stad


gezellige stadscentrum van Siem Reap
Oude Markt(Psar Chaa)
Er was een grote keuze aan restaurants, natuurlijk probeerden we hier de Khmerkeuken,  een smakelijke mix van inheemse en koloniale recepten.
Een populaire specialiteit is Amok, een curry met kokosmelk en gestoomde vis in bananenbladeren en groenten. Je kon ook kiezen voor een variant met kip, varken of runds. Eigenlijk verschillen deze curries niet zoveel van de Thaise, alleen iets minder pikant vonden we. De mensen waren heel vriendelijk en het was er goedkoop voor de verandering. De jongens deelden een typische Cambodjaanse bbq.
Amok 

het gat in de tafel dient om de bbq in te zetten

BBQ


Na al dat lekkere eten moest er natuurlijk wat gewandeld worden, kwam goed uit want ze begonnen net met het openen van de nachtmarkt (Angkor Night Market), nee niet om nog meer te shoppen maar gewoon voor de gezelligheid en voor een massage. We hadden ergens gelezen dat er traditionele massages werden gegeven door blinde masseurs, Seeing hands, op onze zoektocht kwamen we echter voorbij een nog meer originele manier van voetmassage: Dr Fish.

Jullie raden het misschien al...heel veel visjes die aan je voeten komen knabbelen, het is echt een aanrader, maar je moet wel tegen kietelen kunnen, zeker de eerste paar minuten, daarna is het een perfecte combinatie van ontspanning en gezelligheid, veel gelachen ook. Na ongeveer een halfuur zijn je voeten helemaal schoon en superzacht, alle eelt weg, daar kan geen enkele pedicure aan tippen. We hadden het al eens een keer eerder gedaan in Chiang Mai in het noorden van Thailand, dus nu we weer de kans hadden lieten we deze niet voorbij gaan, we zijn niet meer opzoek gegaan naar de blinde masseurs.





Nu rest alleen nog een bezoek aan de tempels, maar dat is voor een volgende post, we hebben veel foto's genomen en Charlotte wil die nog wat bewerken, ze wil dit per se doen maar het vraagt een beetje tijd, soms zijn ze inderdaad mooier in zwart-wit.
We hadden in samenspraak met het hotel een selectie gemaakt voor ons bezoek aan de tempels, want je kan ze niet allemaal bezoeken, uiteraard kozen we voor Angkor Wat, Angkor Thom met daarin de Bayon, de Baphuon, Terras van de Leprakoning, Olifantenterras en tal van andere kleinere tempels. De volgende dag Ta Prom, oa bekend van de film Tomb Raider, en de Banteay Srei, een tempel gebouwd in roze zandsteen.  Als afsluiter nog een mountainbiketocht op het platte land en door de rijstvelden van Siem Reap.

Art show ISWA

10 april 2013

Vanavond zijn we naar de  jaarlijkse art show op school geweest, hieronder een selectie van onze twee artiesten.






I Am Legend





Aprilse grillen

4 april 2013

Terwijl het in België maar niet warmer wil worden is het hier deze week terug zomer, de hele week weer temperaturen boven de 30 graden!  Het is dan ook al heel lang geleden dat de maand april warmer was dan maart, zo zie je maar overal ter wereld staat het weer op z'n kop...ons hoor je niet klagen.
Intussen zijn de kinderen weer naar school en zit de laatste vakantie voor dit schooljaar erop.
Wij hebben tijdens de vakantie kunnen genieten van extra zomer.

Een dagje aan de Swan River, eens iets anders dan het strand, hier zijn geen golven, wat het zwemmen iets makkelijker maakt voor Luca.
 Charlotte heeft intussen haar IRB (Inflatable Rescue Boat) examen gedaan en is geslaagd!




De laatste zondag van maart was meteen ook de laatste surf life saving van het seizoen, Cedric heeft de trofee 'Champion Boy' van de Black Caps gekregen voor zijn sportieve prestaties gedurende het seizoen. Hier met zijn beste vriend Ryan.
Zijn vriend is een paar weken geleden naar een andere school gegaan, deze school organiseerde tijdens de vakantie een openluchtconcert.  Een mix van klassieke en moderne stukken.
Symfony By The Lake concert

Bert, Charlotte en Cedric zijn vorige zaterdag naar de de voetbalmatch Perth-Adelaide gaan kijken, met winst voor Adelaide.

trofee van Cedric

laatste patrol voor Charlotte