Pasen

31 maart 2013

                       Vrolijk Pasen!








Paasboom

28 maart 2013

De kinderen hebben een weekje herfstvakantie, Cedric had vandaag een vriendje over en Charlotte en ik hebben de paasboom gezet.
Toen we vanmorgen met Luca in het park waren vonden we een tak die ons perfect leek. Even langs Ikea en Bunnings, de lokale doe-het-zelfzaak, voor wat kaarsen en verfspray en onze knutselmiddag kon beginnen.
Eerst de tak een beetje in model snoeien om hem daarna een blauw kleurtje te spuiten, even laten drogen, de paaseitjes erin en ik moet zeggen het resultaat mag er zijn, mooi gedaan Charlotte!










AFL ( Australian Football League)

27 maart 2013

We zijn intussen al een kleine maand in de herfst, niet dat we het al merken, tenzij het op sportgebied dan.
Het 'football' seizoen is weer van start gegaan, niet het voetbal dat wij kennen (soccer), maar de Australische variant van rugby, hier in de volksmond 'Footy' of AFL  genoemd.

Ik durf het bijna niet hardop zeggen, maar na bijna twee jaar zijn we zaterdag naar onze eerste footy game gaan kijken! Op uitnodiging van een leverancier mochten Bert, zijn collega en de vrouwen mee in de 'box' zitten, voorzien van de nodige hapjes en drankjes. Eerst een beetje uitleg over de spelregels en dan maar hopen op een mooie wedstrijd en dat we het spel kunnen volgen:-)
Het was vooral de ambiance van 40.000 enthousiaste fans in het stadium dat indrukwekkend was. Het footy leeft hier echt onder de mensen, in de winter is dit het hoogtepunt van hun weekend.
Op het programma stonden twee teams uit Perth tegenover elkaar.
De West Coast Eagles tegen de Fremantle Dockers, wij waren voor de gelegenheid supporters voor de Fremantle Dockers:-) die uiteindelijk de match gewonnen hebben. Ongelofelijk ook hoe goed deze evenementen hier geregeld worden, in en rond het stadium werd alles en iedereen in goede banen geleid, drie uur voor en drie uur na de match is het openbaar vervoer gratis, dus ook geen parkeerproblemen.

 Australische volklied net voor de wedstrijd
mascotte Fremantle

mascotte West Coast


overwinning voor Fremantle

Sculptures By The Sea

24 maart 2013

Nog net op de valreep Sculptures By The Sea bezocht, het was vandaag de laatste dag.
Het was nog een prachtige 'herfstdag' en dus heel druk op het strand van Cottesloe.
Hieronder een selectie


















Waterpoppentheater(Roi nuoc)

13 maart 2013

Vandaag neem ik jullie weer even mee naar onze laatste avond in Ho Chi Minh City,Vietnam,  nu alweer twee maanden geleden, waar we een verrassend leuke poppenshow hebben gezien.



Roi nuoc of het waterpoppentheater is een van de meest authentieke expressievorm uit de Vietnamese cultuur,  het is ontstaan in de Rode Rivierdelta in het noorden van het land. Vroeger werden de voorstellingen in dorpen, op rivieren, meren of rijstvelden gehouden. Tegenwoordig vinden ze plaats in grote waterbassins in theaters.
De poppenspelers staan achter het podium tot hun middel in het water en bewegen hun houten poppen op de muziek van een traditioneel live orkest.
Trucages met vuurspuwende draken, rook en vuurwerk brengen de voorstelling tot leven.
De verhalen spelen zich af in een eeuwenoude boerencultuur, waarin traditionele personages als oorlogshelden, corrupte landheren en wrede heersers de hoofdrol spelen.

Al van in Hanoi wilden we graag zo'n voorstelling bijwonen, maar de vijf voorstellingen per dag waren altijd uitverkocht, in Ho Chi Minh kregen we gelukkig nog een kans!
Ik vond het een super grappig en uniek schouwspel, ondanks het feit dat ik niks van de taal begreep. Na de voorstelling komen de spelers vanachter een bamboegordijn tevoorschijn om het publiek te groeten. Zeker een aanrader!
live orkest en zang






de spelers


Harlem Shake

4 maart 2013

Het is vandaag Labour Day hier in Perth. Dat betekent lang weekend, spijtig genoeg niet voor Bert, hij is in Singapore voor een paar dagen.

Je kan er de laatste dagen niet meer onderuit, overal duikt de Harlem Shake wel ergens op, ook vaak op de werkvloer...alleen is de Shake voor deze mijnwerkers in WA ietsje minder goed afgelopen.
Nadat ze hun filmpje op Youtube hadden geplaatst zijn ze door hun firma op staande voet ontslagen.
WA miners sacked after Shake

Prom 2013



3 maart 2013

Officieel is de herfst hier eergisteren begonnen, maar daar is nog niks van te merken integendeel, nog altijd temperaturen boven de 30°C!
De uv index is al wel gedaald van extreem naar very high, wat wil zeggen nog altijd 10 uv-index!!
We merken het wel aan de dagen die beginnen te korten.

Naar jaarlijkse gewoonte valt de eerste zaterdag van maart samen met het schoolbal van ISWA(prom).
Year 9, 10, 11 en 12 komen dan samen om de laatste schooldagen van de laatstejaars studenten te vieren.
'Formal dress' hoort dan ook bij zo'n gelegenheid;-)

year 10 meisjes