On patrol

18 februari 2013

Zaterdag moest Charlotte voor het eerst op 'patrol'. Het waren de hele dag 'dumping' waves wat het best gevaarlijk maakt om te zwemmen. Veel mensen blijven dan ook uit het water.
Haar eerste dag viel dus best mee, alleen een meisje met een bloedneus die geholpen moest worden.



Verder heeft Cedric nog zijn sleepover feestje gehad voor zijn 13de verjaardag en een afscheidsfeestje van zijn vriend die naar een andere school verhuist. Gelukkig is het vandaag geen school en kan er ook nog wat huiswerk gemaakt worden:-)



Cedric zijn surflessen gaan intussen ook gewoon weer verder en het gaat steeds beter!


Post!

13 februari 2013

Vandaag zat er bij de post een grote enveloppe voor Cedric... een cadeau helemaal uit België dat mooi in de brievenbus past!
Bedankt Mamie en Nonno xxx





Teenagers

6 februari 2013

Het is een feit, vanaf vandaag twee 'teenagers' in the house. Twee nog heel brave tieners moet ik er hier wel bij zeggen;-)
Cedric wordt dertien en is al een kop groter dan Charlotte!!  Maar we zullen moeten wachten tot vrijdag om te vieren want hij is op kamp met school deze week.  Hij is maandag naar Dwellingup vertrokken, anderhalf uur inlands rijden richting zuiden, voor een weekje kamperen in de bush. Tot dusver geen nieuws, goed nieuws.

Hij heeft de laatste weken ook niet stil gezeten, ook Cedric heeft nog veel plezier in zwemmen, surf life saving en Luca, hij maakt de meeste wandeling met haar, na mij;-)
Zijn beste vriend gaat van school veranderen volgende week, dat is wel weer even op de tanden bijten, hopelijk hebben ze nog een fijne tijd samen op kamp. Hij gaat wel niet weg uit Perth, dus met een beetje moeite kunnen ze nog wel eens afspreken.

Happy 13th Birthday Cedric!




met Ryan, zijn vriend die naar andere school gaat

Best Friends Forever

met zijn zus

zandsurfen


onze boeddhazoon

Redder aan zee

3 februari 2013

De school is intussen alweer drie weken geleden van start gegaan. Tussen de reisverslagen door, gaat het het leven hier gewoon verder natuurlijk. Zo is Cedric weer gestart met de surflessen en zijn wekelijkse zwemtraining en zondag is er zoals gewoonlijk de surf life saving club.

Vanaf vandaag zijn de Australische stranden er weer wat veiliger op geworden;-) Charlotte heeft vanmorgen haar reddersdiploma behaald (Bronze medaillion) en is nu officieel een 'surf life saver'!!
Er is heel wat studiewerk aan voorafgegaan. Ze waren met een groep van 12 en iedereen is geslaagd!
Vanaf nu moet ze elke week op patrouille.
En fier dat we zijn!
Na een EHBO cursus, moesten er ook een aantal proeven afgelegd worden, zoals hieronder, de betekenis van de signalen kennen die kunnen gegeven worden van zowel op het strand als vanuit het water.

Daarna een 'run swim run' 200m lopen, 200m zwemmen en afsluiten met nog eens 200m lopen en dit allemaal onder de acht mintuten! Charlotte haar tijd was 5min30sec tweede beste tijd onder de meisjes!

Daarna was het tijd om iemand te redden met de board, ze had geluk vandaag er waren weinig golven!


op de knieën gaat het sneller


 Slachtoffer op het board leggen
 En zo snel mogelijk naar de kant.

 Ook teamwerk en goeie communicatie is heel belangrijk


Vanaf nu kan er ook boottraining gevolgd worden en kan ze vanaf haar 17de voor het  zilver gaan en zo verder naar goud. Vandaag zijn ze gelijk ook gestart met de boottraining.











overhandigen van het officiële uniform




Well done mate!!