Regenboog

31 mei 2012

Vanmorgen was er deze prachtige regenboog te zien aan het strand in City Beach!
Meer hoeft dat niet de zijn om de dag goed te beginnen.



Winter

30 mei 2012

Overmorgen, op 1 juni, begint officieel de winter in Australië, drie maanden van kou en regen, maar elke dag de zon. Maar niet voor ons want nog tien dagen en we zitten op het vliegtuig richting België en dat wil zeggen naar de zomer!

Niet dat het hier zo slecht is, vorige week was het 's morgens 1°C maar overdag halen we nog zo'n 20 graden met het zonnetje! De verwarming gaat 's morgens even aan om de kilte te breken, wat een luxe om verwarming te hebben.  Je merkt het natuurlijk wel op straat, de mensen dragen hun winterkleding al en de Uggs zijn ook weer van de partij, etalages tonen de laatste nieuwe wintermode en de dagen worden korter.


De laatste dagen is het rustig geweest, hier wordt momenteel hard gestudeerd en gewerkt, Charlotte zit midden in haar examenweek en Bert was afgelopen weekend in Brisbane en Gladstone voor een werfbezoek aldaar. Ik heb intussen het huis 'inpectieklaar' gemaakt, want in de week van 15 juni is het weer zover, dan komen ze ons huis weer inspecteren. Ik ben er dan niet meer en kan niet verwachten van Bert dat hij dat er ook nog bijneemt:-)
Tot nu toe zijn de examens goed geweest, nog drie vakken te gaan en dan zes weken verdiende vakantie!

Charlotte haar enkel is bijna genezen, ze heeft al 2 km mogen lopen en terug baantjes gezwommen, lopen ging goed, zwemmen was nog wat lastig, in juli kan ze terug mee voetballen!

Ik ben deze week weer gestart met Pilates, verder ga ik twee keer per week boksen, wat nieuw is voor mij, maar wel heel leuk om te doen! De lokatie is super, het is in Jubilee Park, een park vlak bij het strand in City Beach.



De klassen worden gegeven door een Nederlandse die hier al een paar jaar woont. Eind vorig jaar is ze  gestart met haar Orange Fitness. Originele naam voor een Nederlandse:-)

Zwemmen laat ik even tot het weer wat warmer wordt:-) en binnenkort veel wandelen met de hond...als het goed is wordt hij ergens in juni geboren en kan hij worden overgevlogen eind juli of begin augustus, spannend!


Kunst op school

22 mei 2012

Een dikke maand geleden, toen ik nog in India was, werd er op school een tentoonstelling gehouden van de kunstwerken, die de kinderen gedurende het schooljaar gemaakt hadden.
Ik laat jullie meegenieten van de werken van Charlotte en Cedric.
Nu kwam Charlotte gisteren thuis met de vraag of ze één van haar schilderijen mocht verkopen, de art teacher heeft namelijk voor één 150 AUD geboden!
Charlotte wil het eigenlijk niet verkopen...maar goed ook, want ik zou altijd net iets meer bieden!

zelfportret Cedric

Cedric

Charlotte

150 dollar schilderij!


Broer en zus



Deze broer en zus uit Sydney hadden een paar maanden geleden een nummer één hit hier in Australië.
Ik ontdek zo'n dingen meestal wat later...toen de kinderen op een avond naar The Voice zaten te kijken, dat hier momenteel wordt uitgezonden, riepen ze mij en zeiden; mama ik denk dat dit een nummer voor jouw is.. en gelijk hadden ze, ik vind dit een een prachtig nummer, binnenkort is het weer zover...taking a ride on a big jet plane...

Moederdag

13 mei 2012

Aan alle mama's een fijne moederdag vandaag!



Ook hier in Australië vieren ze vandaag 'mothersday'.
Ik werd vanmorgen door mijn kinderen getrakteerd op een champagneontbijt met een zelfgebakken taart en een prachtig boeket verse tulpen!
Het originele recept was een vijgentaart met pistache crumble maar omdat er momenteel geen vijgen te verkrijgen zijn hebben ze in ene taart mango's gebruikt en in de andere pruimen, het smaakte in elk geval heel lekker!
Willen jullie deze zelf eens uitproberen kijk dan bij Masterchef Australia voor het recept
Charlotte is intussen weer verlost van haar krukken, maar zal nog een paar weken geduld moeten hebben om terug te mogen spelen.






Enkel

6 mei 2012

Nog maar een paar weken in het nieuwe voetbalseizoen en Charlotte heeft al pech, ze heeft vandaag een stamp tegen haar enkel gekregen en is out voor vier tot zes weken. Het is vanmiddag gebeurd op het einde van de match, gelukkig wees een x-ray uit dat er niks gebroken was.
We konden deze namiddag al starten met de fysiotherapie. Veel rusten, ijs en been omhoog is wat haar nu te doen staat.
Het was haar vierde match, die ze spijtig genoeg ook verloren hebben. Het is een nieuw team en ze moeten elkaar nog een beetje leren kennen, maar de sfeer is goed dus die eerste winst is in aantocht!
Als jullie de competitie willen volgen ga dan naar onderstaande link, Charlotte speelt bij girls U17, maar nu dus even niet.

http://www.sportingpulse.com/comp_info.cgi?a=FIXTURE&compID=209024&c=1-8273-





Nr 13

onze pechvogel












Old Delhi

3 mei  2012

Wat ook altijd heel leuk is om te doen, moest je ooit in Delhi zijn, is een bezoek brengen aan Old Delhi, het oude gedeelte van de stad, het is een wirwar van kleine straatjes waar handel wordt gedreven, altijd heel chaotisch, maar hier zit je midden in het 'echte' India.
Beste is om tot aan het Rode Fort te rijden en vandaar een minibus of riksja te nemen die je dan via Chandni Chowk naar de spice market brengt, deze markt is een aanrader, zeker als je van koken houdt, hier vind je een ruime keuze aan kruiden en specerijen, zoals vanillestokjes, saffraan, enz.., spijtig genoeg kon ik niks meenemen, ik zou nooit door de bordercontrol geraken:-)
Vanaf de spice market namen we voor de gelegenheid een fietsriksja naar Sadar Bazaar, een gedeelte van Old Delhi, waar ikzelf nog nooit geweest was...dus toch nog iets nieuw ontdekt.
spice market


kruiden

zout

schoonheidsproducten










gekleurde armbanden 'bangles'

Sadar Bazaar

groothandel in haarspeldjes


lokale tandarts...die ik niet zou proberen

boodschappentassen


gebouw dat in de 'stellingen' staat klaar voor renovatie

Op mijn laatste dag had ik een afspraak met onze meid Ritu en onze kok JP.  Ze waren oprecht blij om mij terug te zien, ze hadden een bos bloemen bij!  JP combineert twee jobs en hij is tevreden bij zijn nieuwe families, Ritu heeft haar werk opgezegd en is bij haar schoonfamilie ingetrokken, een zeer traditionele familie, ze beklaagt het zich nu wel een beetje, want ze mag het huis niet uit zonder haar man, ze moet koken voor de hele familie en is verplicht een hoofddoek te dragen in huis,...maar geen geklaag, ze heeft er het volste vertrouwen in dat ze binnen twee maanden terug alleen zal wonen met haar man, ik hoop het voor haar!
Ik heb enorm genoten van mijn week ginder, nu pas heb ik het gevoel dat ik afscheid genomen heb, en kan ik dit hoofdstuk afsluiten. Ben blij dat de mensen die voor ons gewerkt hebben ook verder gaan met hun leven en dat het hen goed gaat.


Ritu, Ramlal en JP