Surfles 2



31 oktober 2011


Vanmorgen surfles, week twee. Zonder moeite vroeg uit bed richting Trigg beach.  Opweg naar het strand werden we al verwelkomt door de plaatselijke duiven(Galah) Ze zijn best tam , je kan er heel dicht bij komen. Ze lijken een beetje op papegaaien.




Galah
Er was weinig wind vanmorgen, dus bijna geen golven. Ideaal om te leren surfen! Het ging heel goed vandaag, ze hadden er echt plezier in en dit nog voor schooltijd!  De foto's zijn iets minder gelukt, het was laagtij en ze stonden tamelijk ver in het water, volgende keer mijn andere camera meedoen.


go Charlotte go!


well done!




yes!

shark patrol

les zit erop, vlug naar school nu




Winteruur

30 oktober 2011



Vannacht konden ze in België een uurtje langer slapen. Het tijdsverschil met Perth is nu 7 uur.

Anzac koekjes

28 oktober 2011


We hadden beter moeten weten toen we daarstraks op stap wilden gaan. Het is een feestdag vandaag en natuurlijk is alles gesloten...  Wat beter te doen dan wat te klussen in huis, er valt altijd wel wat te doen nu we geen personeel meer hebben:-)
 Ik heb mij eens aan de ramen gezet, Charlotte had zin in koekjes bakken, ze wilde iets bakken typisch van hier, even opgezocht en Anzac koekjes leek ons een goed idee.
Ze zijn een typische lekkernij uit Australië en Nieuw-Zeeland.  Het is een recept dat dateert uit WOI.  
De naam verwijst naar het Australisch New-Zeeland Army Corps.  Elk jaar op 25 april (Anzac Day) worden in Australië en Nieuw-Zeeland de gesneuvelde soldaten uit WOI herdacht. De soldaten kregen van het thuisfront o.a koekjes opgestuurd die naderhand Anzac koekjes zijn gaan heten. Door hun eenvoudig en uniek recept konden ze heel lang bewaard blijven, ideaal geschikt dus voor de lange zeereis.
Vandaag de dag zijn ze nog steeds heel populair, we hadden ze ook al een paar keer gekocht in de winkel. Kinderen maken en verkopen ze nog steeds van deur tot deur wanneer ze geld willen inzamelen voor een goed doel. Wij hebben in België onze wafelenbak.  Hier noemen ze koekjes 'bickies', Australische 'slang', daar valt nog veel meer over te zeggen, maar dat is voor een andere keer.
Intussen ruikt het hier al overheerlijk, hieronder een paar foto's en het recept, voor als jullie zin krijgen.  
Het recept is wel in het engels, Charlotte kookt beter in het Engels ;-)


Anzac Biscuits recipe - Best Recipes

aan de slag, ingrediënten mengen




bolletjes rollen




voorverwarmde oven 200°C voor 15 minuten

Klaar!

Smakelijk!


Vroege Kerst

27 oktober 2011

Het is wel opvallend hoe vroeg er hier aan Kerst wordt gedacht. Toen ik vanmorgen door het shoppingcenter liep zag je overal al kerstversiering en speelde er kerstmuziek, het is nog maar oktober!! Alles op z'n tijd hé. Veel te vroeg vind ik, het lijkt wel of het elk jaar vroeger wordt, binnenkort liggen de paaseieren ook al met kerst in de winkel.
Naast de namaakkerstbomen, de nieuwe zomercollectie schoenen en kleding in de rekken, ik blijf het vreemd vinden.
Het zal sowieso een andere sfeer zijn tijdens de kerstvakantie, dan zitten we hier namelijk in het midden van de zomer. Een kerst 'barbie' op het strand, eens iets anders.
Morgen hebben we de kinderen geen school. In heel Australië vieren ze Queens Day. Spijtig genoeg is Bert niet vrij, hij heeft het momenteel heel druk met de voorbereidingen van zijn nieuwe project. Cedric gaat bij een vriendje spelen, ik zal er eens op uit trekken met Charlotte, binnenkort zijn het examens, spannend voor de eerste keer 'echte'.

Surfen

Vanmorgen was het dan zover, de eerste surfles! Gedurende vijf maandagen worden er surflessen georganiseerd door school voor schooltijd. Dat wil zeggen vroeg opstaan en na de les onmiddellijk door naar school. Geen tijd meer om even langs huis te gaan, want rond acht uur is het best wel druk en dan rijden we er ongeveer 20 minuten over. Ai, ik begin het hier al drukker te vinden. Ontbijten in de auto op weg naar school, het heeft ook wel iets:-) Reacties achteraf waren heel positief. 'Keitof'! Dus dat zit wel goed. Ik ben daarna gaan zwemmen, wat geblogd en de dag is nog maar half.  Wat kan je hier toch veel doen op een dag, ga zo meteen winkelen en eten maken voor straks.
Deze week komt Queen Elizabeth II op bezoek in Perth, zij opent op vrijdag 28 oktober het Commonwealth Festival Perth  http://www.commonwealthfestival.com/about
Die dag is er ook geen school,  dan vieren ze hier de Queen's Birthday.
Hieronder een paar foto's van onze surfers!

Trigg Beach, geen haai te bespeuren

 6.15AM!


voor sommige was het ijskoud

Geen foto's a.u.b.!




nog even oefenen op het zand



Push-up!


kust is veilig, geen vinnen te zien

and go!

straks kan je drinken Charlotte

Go Cedric go!

bijna...

ook bijna...

Oei, waar is Cedric..


Well done mate

Cheers!

Kamp 2

Intussen is Charlotte goed en wel terug in Perth, zij is voor vijf dagen op kamp geweest met school.
Vijf dagen in de buurt van Margaret River, slapen in tenten, zelf koken, afwassen, tenten opstellen... toch weer eens wat anders dan India, waar het allemaal voor je gedaan wordt:-)


de was
Ze hebben gekajakt, rotsen beklommen, hoogte parcour gedaan en tijdens rapelling( 50m) had ze een mooi uitzicht op een baai waar veel walvissen zwommen, van heel dicht bij dit keer. Meest spannende van de trip was de afdaling in een grot langs een heel smalle koker. Eenmaal in de koker moesten ze alle lichten uitdoen en stil zijn, een heel aparte ervaring, gelukkig is ze niet claustrofobisch. Het kampvuur s'avonds vond ze minder gezellig dan haar trip vorig jaar, toen ze kampeerden aan de Ganges, spijtig dat er geen foto's van zijn. Misschien zet de school ze wel op hun website binnenkort. Volgende week is Cedric aan de beurt. Hij gaat maar voor twee nachten.
blij om thuis te zijn?
afscheid nemen van de groep

Kamp

Vandaag is het wachten op Charlotte, zij komt vanavond terug van haar eerste 'Aussie Camp'.  Ben eens benieuwd of dit kamp even uitdagend was dan de rafting op de Ganges vorig jaar.
Gedurende de hele week geen nieuws, dat kan alleen maar goed nieuws zijn!
De buurt waar ze zitten heet Margaret River,  Zuid-West-Australië, op zo'n vijf uur rijden met de bus.
Ben eens benieuwd naar haar verhalen, voorlopig moeten we het doen met de website van de organisatie. Wordt vervolgd.

http://www.explorus.com.au

Huisdier

We denken er al een tijdje aan om een hond te nemen. In elke familie komt deze discussie wel eens een keer voor denk ik.
In ons geval al dikwijls, 'wanneer krijgen we nu eindelijk eens een hond':-)
Niet zo simpel vinden we zelf. Wij trekken er graag op uit en wat als we naar België op vakantie gaan, het is niet zo dat ik hem of haar zo maar even kan droppen bij familie, hij zou al naar een asiel moeten want meenemen naar België is uitgesloten.

Hongaarse Vizsla

Ik moet zeggen dat Charlotte en Cedric echt wel mee zoeken naar een geschikte oplossing. Ze surfen op allerlei websites, zoeken naar de verschillende karakters, schrijven zélf mails,... Over één ding zijn ze het eens, het moet een grote hond zijn! Qua hondenras verschillen de meningen, zo zou Cedric graag een Labrador willen zoals zijn neef Nicolas, die er net een gekocht heeft, of een Golden Retriever.



 Charlotte ziet dan weer liever een Vizsla.  Mijn voorkeur gaat uit naar een Whippet... Zo zijn we zondag naar een bijeenkomst geweest van eigenaars met hun honden. Elke twee weken komen ze samen en organiseren 'playdates' voor hun hond, in dit geval de eigenaars van de Hongaarse Vizsla, topfavoriet van Charlotte. Ze lijken van uiterlijk een beetje op een Weimaraner, maar dan in het bruin en iets kleiner. Er waren zowel pups als volwassen honden. Aan een speciaal hondenstrand leren de honden met elkaar omgaan en kunnen ze zich eens lekker uitleven in het water. We spraken met verschillende eigenaars en hebben de honden bezig gezien. Nu zijn we iets wijzer geworden van het ras...weet niet of een Vizsla een hond voor mij is... of vice versa...toen we daar stonden te praten met de baasjes dacht een van de honden 'Bruno' dat mijn been een boompje was...hilariteit alom!

Athletics Carnival

Vorige week was er op een school een fun sportdag, dinsdag voor Cedric, woensdag voor Charlotte. Het woord zegt het al zelf 'fun', niet echt competitief. Vier groepen van verschillende leeftijden maar met elk hun kleur, namen het tegen elkaar op, verspringen, kogelstoten, discus, speerwerpen en sprints. Jullie mogen één keer raden in welke team ze zaten:-). Ik heb spijtig genoeg geen foto's kunnen maken omdat ik heb meegeholpen met opmeten en lintjes uitdelen:-)

Nieuwe iPhone

Ook hier in Perth was het vandaag aanschuiven voor de nieuwe iPhone. Bert stuurde mij vanmorgen deze foto, de Apple store is vlakbij zijn kantoor. Een stuk van de weg is afgezet om de massa mensen een beetje in goede banen te leiden.

Grote witte


Cottesloe Beach
Ik lees net onderstaand artikel in De Standaard van vandaag. Dit is al de derde keer sinds we hier zijn dat er iemand wordt aangevallen en gedood door de grote witte haai... Dacht dat dit soort aanvallen zeer uitzonderlijk waren en één keer om de zoveel jaar maar eens gebeurden.
Charlotte en Cedric starten eind van deze maand met hun surf lessen..niet in Cottesloe, wel in Trigg beach, wat vlakbij is. Dit wordt nog spannend surfen, wordt hopelijk vervolgd!


De Standaard - Australische zwemmer gedood door grote witte haai

Rottnest Island

Op 20 km voor de kust van Perth ligt het eiland Rottnest.
De Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem de Vlamingh ontdekte dit eiland voor het eerst tijdens zijn reis langs de kust van West-Australië. Toen hij als eerste Europeaan het eiland aandeed merkte hij dieren op die iets groter waren dan een kat, met een donkere pels.
Quokka
Hij dacht dat het een rattensoort was en noemde het eiland daarom 'rattennest'. Wat hij werkelijk zag was familie van de Wallaby, de Quokka, er zouden naar schatting nog tussen 7000 en 10 000 Quokka's op het eiland leven. Wij hebben er zondag maar een stuk of vijf gezien, misschien houden ze niet van de regen, het heeft namelijk de hele dag geregend.
Wij hebben de overzet genomen in Fremantle, het is maar 20 min rijden en ligt ten zuiden van Perth. De ferry duurt amper een half uurtje. Het eiland is autovrij, je kan het alleen te voet of per fiets bezoeken. Er  is ook één bus die constant rondjes rijdt.Een rondrit per fiets is ongeveer 30 km, ideaal dus voor onze daguitstap. Het hele eiland is 11km lang en 4km breed.
Het doet ons deugd om nog eens te fietsen, het is al een tijdje geleden, alleen hadden we pech met het weer...het stortregende:-(  Normaal gezien duren de buien hier niet lang en besloten we om even te
wachten tot het ergste over was. Maar het bleef maar duren...
Geduldig wachten
nog met de glimlach








doorweekt en koud
minder glimlach









Slim geweest en regenjassen gekocht

We konden eindelijk beginnen aan onze tocht, het was ook nog lekker warm onder dat stuk plastiek. Af en toe was de regen wat minder en in de namiddag was de zon van de partij, héhé. Eén voordeel als het regent, er is dan bijna geen wind, wat het fietsen ook weer aangenamer maakt. De kustlijn van Rottnest omvat prachtige stranden, baaien en koraalriffen, ideaal om te surfen, zwemmen en snorkelen, we komen zeker nog eens een keertje terug in de zomer.
Pelikaan in Little Parakeet Bay
Het is hier ongelooflijk stil, veel vogels af en toe een Quokka, mooie uitzichten, hier hou ik wel van. De gehuurde fietsen zijn niet zo perfect in orde, bij Charlotte en Bert werken de verzetten niet meer, wat soms een beetje ergernis en kramp veroorzaakt bij één van de vele heuvels, ja ook Rottnest is heuvelachtig:-) Cedric en ik hebben geluk, onze fietsen zijn ok, of zijn het onze goeie benen vandaag?
vader en dochter



even rusten
We fietsen helemaal tot het meest westelijke punt van het eiland, Cape Vlamingh, van hieruit heb je een spectaculair uitzicht. De kleuren van de Indische Oceaan zijn hier prachtig alsook de metershoge golven. We pauzeren hier even en kijken naar de oceaan, in de verte zien we walvissen uit het water springen, spijtig net iets te ver om er een mooie foto van te maken, Whale Watching wordt zeker een van de volgende trips. 
Cape Vlamingh Lookout

 De zon begint stilaan door te breken, wat doet dat deugd die warmte, tijd voor onze picknick op één van de mooiste strandjes van het eiland, volgens de Capitoolgids. We zetten ons neer en genieten van het het moment en van onze broodjes met ham en kaas. Little Salmon Bay is inderdaad een mooie baai, bij warmer weer dé plaats om te snorkelen.







We nemen rustig onze tijd, want van hieruit is het nog maar 5 km naar Thomson Bay, vanwaar we de ferry terug nemen naar Fremantle. Een geslaagde dag, zeker nog eens over te doen bij mooi weer én met onze eigen fietsen!
wachten op de ferry